• Avondfotografie Kampen

  De zomerstop bij de fotogroep was afgelopen woensdag voorbij en had ik weer met hun een fotoavond in mijn agenda staan. Hier had ik super veel zin in, alleen het onderwerp dat we dit keer hadden sprak mij persoonlijk iets minder aan. Dit was namelijk architectuur en lijnenspel, iets wat mij duidelijk niet aanspreekt. Toch ben ik heen gegaan en daar had ik absoluut geen spijt van.

  Dit omdat de avond wel iets anders verliep, dan we hadden gedacht. We waren namelijk vrij lang bezig om een parkeerplaats te vinden, wat normaal gesproken niet zo heel erg moeilijk is. Alleen we zochten een parkeerplaats die wij hadden doorgekregen en die konden we dan ook niet vinden. Hierdoor kwamen we vrij laat in het centrum van kampen aan en was het blauwe uurtje inmiddels al aangebroken.

  Toch ben ik een beetje op zoek gegaan naar het onderwerp, die wij op het programma hadden staan. Architectuur en lijnenspel kan je daar wel genoeg vinden, alleen het was dan net niet wat ik zocht. Eigenlijk had ik geen idee waar ik naar zocht, dus dan is het wel heel erg moeilijk om het dan te vinden. Het enige wat ik een beetje interessant vond om op de foto, was dit steegje waar je de balken als lijnenspel moet zien.

  Het stelt eigenlijk niet zoveel voor en is het voor mij, meer een nietszeggende foto. Al snel ben ik eigenlijk voor mijzelf van onderwerp veranderd en ben ik mij toch meer gaan richten op avondfotografie. Dit onderwerp spreek mij zeker aan, omdat cityscape toch één van mijn favoriete onderwerpen is om te fotograferen.

  Tijdens het zoeken van de doorgegeven parkeerplaats, zagen we dat er een paar wegen waren afgesloten. Dit in verband met hoog water?? Waar wij in de auto wel om konden lachen en niet echt konden begrijpen. We hebben namelijk al weken last van extreme droogte gehad, waar heel Nederland last van had. Later bleek dat ze met een oefening bezig waren, wanneer ze overlast zouden krijgen van een te hoogwaterstand in Kampen. Hier heb ik dus echt gebruik van gemaakt, want wanneer kom je nu zo’n mooie verlichte brug tegen waar je geen verkeer op ziet?

  Misschien in de nacht op een doordeweekse dag, dat dit kan voorkomen. Alleen niet op een woensdagavond rond 20:30 uur, dat ik dan midden op de weg staat om hier een foto van te maken. Persoonlijk vond ik deze en die van de kerktoren, de twee mooiste foto’s die ik deze avond gemaakt heb.

  Mijn man vond die van de brug ook erg mooi en deze onderstaande foto, waren zijn favorieten. Zelf ben ik niet echt over de onderstaande foto tevreden, maar ik vond het wel leuk om dit met jullie te delen.

  Alleen toen ik deze foto thuis aan het bekijken was, nadat ik het een beetje bewerkt had. Realiseerde ik mij dat ik deze foto, eigenlijk vanaf de andere kan van het water had moeten maken. Beetje stom eigenlijk want dat had ik ook daar ter plekken kunnen bedenken, wat ik ook hopelijk dat de volgende keer gaat doen.

  Dit waren de foto’s voor deze keer en heb ik zeker een gezellige avond weer met de fotogroep mogen beleven. Kampen is trouwens echt een aanrader, om daar een keer te fotograferen. Hier vind je namelijk nog zeker mooie oude panden en gebouwen, waar ik persoonlijk heel erg veel van hou. In ieder geval staat Kampen bij mij zeker nog een keer op het programma, want ik wil zeker nog hier een keer overdag en in de avond hier gaan fotograferen.

  Liefs,

  Quirina

  Follow:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina en ik woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen in diverse onderwerpen, die ik hier op mijn website graag mag delen. Naast deze website heb ik ook nog een blog, waar ik je een kijkje in mijn leven geef. Mijn Online Hoekje is een persoonlijke lifestyle blog, waar ik natuurlijk ook mijn passie voor fotografie deelt en allerlei andere onderwerpen waar ik geïnteresseerd in ben.

  Find me on: Web | Instagram

  Share:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *