• Recepten
 • Avondfotografie Kampen

  Afgelopen woensdagavond ben ik samen met de fotogroep naar Kampen geweest, met dit keer als onderwerp architectuur en lijnenspel. Iets wat ik nog nooit gedaan heb, totaal niet mee bekend ben en eigenlijk totaal geen interesse bij mij had opgewekt. Wat eigenlijk best vreemd is, want sommige gebouwen vind ik echt heel erg mooi om te zien. Daar heb ik natuurlijk ook wel een kiekje van gemaakt, maar dat is het eigenlijk dan ook.

  Dus daarom ben ik gisteren eerst eventjes gaan verdiepen in het fotograferen vanย architectuur en lijnenspel, om zo een plan te bedenken hoe ik het deze avond ging aanpakken. Wat wel erg handig kan zijn als je totaal uit je comfortzone gaat, in een compleet vreemde stad waar ik nog nooit geweest was. Alleen verliep de avond wel iets anders dan we gedacht hadden, want volgens mij waren we een half uur bezig met het vinden van elkaar en het vinden van een parkeerplaats.

  Daar stond ik dus dan met een camera in mijn handen, afvragend wat ik nu eigenlijk precies ging doen en was het blauwe uurtje inmiddels aangebroken. Want ik ben niet hierheen gegaan om zonder foto’s naar huis te gaan en wilde ik toch een beetje het lijnenspel in mijn onderwerp terug laten komen. Gelukkig kwamen we een andere fotograaf tegen die zonder lens aan het fotograferen was, waar wij eventjes een praatje mee gemaakt hebben. Dankzij hem en een medelid van onze fotogroep kwam ik dit steegje tegen. Misschien niet geheel de bedoeling van een lijnenspel, maar je ziet wel een paar lijnen in deze foto terug komen. In combinatie met een prachtige zonsondergang vind ik het toch nog een leuke foto geworden.

  Gezien het tijdstip en de prachtige lucht van een mooie zonsondergang, ben ik eigenlijk meer bezig geweest met avondfotografie. Een onderwerp wat ik zelf erg leuk vind om te doen en ook zeker mij daarin verder wil ontwikkelen en gezien het tijdstip kan ik hier ook iets meer mijn creativiteit in kwijt. Zo ook bij deze kerktoren in combinatie met deze prachtige lucht die we deze avond hier hebben.

  Doordat er een paar wegen in het centrum waren afgesloten in verband met hoog water??? Waar wij in de auto erg om konden lachen. Want gezien de droogte die we de afgelopen weken gehad hadden, konden wij hier ons maar een moeilijke voorstelling van maken. Later bleek dat ze met een oefening bezig waren, wanneer ze overlast zouden krijgen van een te hoogwaterstand in Kampen. Hier heb ik dus echt gebruik van gemaakt, want wanneer kom je nu zo’n mooie verlichte brug tegen waar je geen verkeer op ziet?

  Misschien in de nacht op een doordeweekse dag, maar niet op een woensdagavond rond half negen dat je een brug ziet zonder dat daar geen verkeer aanwezig is. Dit vind ik dan ook de mooiste foto die ik op deze avond gemaakt heb, wat mijn man ook vond. Hij had nog wel een andere foto, die hij erg mooi vond en dat is deze onderstaande foto die ik vanaf deze brug gemaakt heb.

  Zelf vond ik het niet zo’n bijzondere foto en realiseerde ik mij thuis bij het bekijken van mijn foto’s, dat ik eigenlijk deze foto’s vanaf de andere kant van het water had moeten maken. Beetje stom eigenlijk, want dat had ik ook daar ter plekken kunnen bedenken. Dat gevoel kreeg ik echt bij deze onderstaande foto, maar wel een mooie les voor de volgende keer.

  Mijn tweede favoriete foto van deze avond, is deze onderstaande linker foto. De foto waar je een deel van deze kerktoren ziet en laag van de grond heb genomen. Waarom weet ik eigenlijk niet, want normaal gesproken zou mijn aandacht niet naar toe gaan. Wat ik wel jammer vond is dat ik deze prachtige gebouw niet op de foto heb gekregen, zoals ik dat gewild zou hebben. Toch vind ik hem wel iets hebben, waardoor ik deze foto ook bij deze serie heb toegevoegd.

  Al deze foto’s heb ik een tijdsbestek van anderhalf uur gemaakt, wat eigenlijk veel te kort is als je in deze prachtige plaats bent als Kampen. Ondanks ik niet geheel tevreden ben over het eindresultaat, ben ik wel heel erg blij met deze fotoserie die ik deze avond gemaakt heb. Voor mij was dit dan ook de vijfde keer dat ik avondfotografie gefotografeerd heb en zie ik wel een duidelijke vooruitgang van mijzelf. Hier ben ik dan ook zeker blij om en zal ik ook meer tijd in avondfotografie stoppen.

  Kampen is echt een aanrader om te fotograferen, je hebt hier echt mooie oude panden, gebouwen en tunnels. Het is zeker een plek waar ik nog is naar terug gaat, maar dan niet alleen in de avond. Ik heb dan ook zo’n vermoeden dat ik vaker een dagje of een avondje naar Kampen zal gaan om hier deze stad te fotograferen en ook natuurlijk te ontdekken, want ik denk namelijk ook een leuke stad is om te shoppen.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *