• Recepten
 • Avondfotografie Groningen

  Vakantie voorbij, dus ook voor de fotogroep en heb ik om de 14 dagen weer een avond voor de fotografie staan, heerlijk want ik moet eerlijk zeggen heb het wel gemist in de vakantieperiode. Natuurlijk heb ik wel gefotografeerd, alleen merk ik wel dat ik me nu een beetje thuis begint te voelen bij de groep. Dit omdat ik eigenlijk eind vorig jaar een kijkje ben wezen nemen en dat leek me wel wat. Toch heb ik altijd wel eventjes langer nodig of je er echt thuis voel en dat doe ik.

  Dit keer hadden we Groningen op de planning staan, een prachtige stad om te shoppen en alleen deze om te fotograferen. Tot op de laatste seconde waren we wel in twijfel, of we deze avond door te laten gaan in verband met de storm die woensdag over ons land raasde. De meeste leden van de fotogroep bleef thuis, alleen ik met 3 andere leden hebben besloten om de gok te wagen om naar Groningen te gaan om daar te fotograferen.

  Bij vertrek raasde de storm niet meer zo als dat in de middag had gedaan, wel waren er nog af en toe flinke windstoten. Het is een goed uurtje rijden vanaf Emmen om naar Groningen te komen met de auto, dus er kan nog van alles gebeuren in dat kleine uurtje. Onderweg hebben we gezellig zitten te kletsen, had de persoon die aan het rijden was nog last van windstoten onderweg naar Groningen. Toen we in Groningen aankwamen ging de storm liggen. Het was net alsof het zo moest wezen en waren we blij dat we deze keuze toch gemaakt hebben.

  In Groningen gingen we wel een beetje onze eigen weg, maar bleven wel bij elkaar in de buurt. Het enige nadeel is dat je dan wel zo’n beetje allemaal met de zelfde foto terug komen, maar een stuk gezelliger is het wel. Ik doe persoonlijk niet veel aan fotobewerking, dit omdat ik het vaak jammer vind dat de foto teveel bewerkt is alleen is dat iedereen zijn eigen keus en smaak op dat gebied erin.

  We hebben een gezellige avond gehad, zijn we tot 23:00 in Groningen gebleven en hebben tussendoor nog een heerlijke warme chocolademelk gedronken in de drie gezusters. Je kun het café op de bovenste foto zien staan, een café ook waar ik regelmatig kwam in mijn studententijd en een leuke tijd heb beleefd. Het was dus een latertje geworden, maar absoluut een spijt van dat ik er heen bent gegaan.

  Over de foto’s ben ik niet super tevreden geworden, heb zelf ook nog niet veel aan avondfotografie gedaan en wordt ik hier vanzelf beter in. Voor mij is het belangrijkste dat ik plezier beleefd in het fotograferen en door het te doen ontwikkel ik mezelf steeds meer in het onderwerp avond fotografie. Wel kan ik inmiddels zeggen dat het één van mijn favoriete onderwerpen aan het worden is op fotografie gebied. Alleen moet je wel een beetje geduld hebben. Toch heb ik besloten om dit met jullie te delen want ook al ben je niet tevreden, je leert er altijd wel van.

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *