• Recepten
 • My days 7 | Augustus 2018

  Zaterdag 4 augustus 2018

  Vandaag vroeg opgestaan, omdat ik met mijn familie had afgesproken om een dagje naar het Ouwehands Dierenpark te gaan. In Utrecht had ik met mijn nichtje met haar vriend afgesproken om het laatste stukje samen te reizen, wat een stuk gezelliger is dan alleen.

  Voor mij was dit eigenlijk de eerste keer dat ik deze dierentuin bezocht, alleen door de warmte lagen de meeste dieren wel voor pampus bij. Wat ook te verwachten was natuurlijk en dat vind ik nu zo leuk aan dieren. Ze doen lekker waar ze zelf zin in hebben en trekken zich niks aan van de bezoekers die hun zo mooi mogelijk op de foto wil hebben. Wel was ik verbaasd dat sommige mensen met deze temperaturen hun hond meenamen. Leuk misschien voor hunzelf, maar je doet de hond er geen plezier mee.

  Het enige waar ik echt mega van baalde, was dat mijn telelens steeds meer kuren begon te krijgen. Gelukkig heb ik ook nog een standaard lens, waar ik ook zeker een hele leuke foto’s mee heb kunnen maken. Na afloop ben ik nog samen Carolien en haar vriend bij wereldpaleis in Rhenen wezen eten, waar het eten zeker goed te doen is en een mooie afsluiting van de dag was.

  Zondag 5 augustus 2018

  Voor het eerst dat de Gouden Pijl in Emmen op zondag en eerder na de Tour de France gehouden wordt, iets wat mij zeker bevalt. Alleen baalde ik vandaag echt dat mijn lens in de steek gelaten had. Toch wilde ik een poging wagen om een paar leuke foto’s te maken en omdat Tom Dumoulin ook deze wedstrijd reed, wilde ik dit zeker niet missen.

  Alleen wilde ik ook een hele mooie close-up foto maken van Tom Dumoulin, wat niet echt meeviel als je telelens niet meer werkt. Omdat ik naast mijn telelens alleen over een standaard lens beschikt, moest ik het ook hier mee doen. Maar met een beetje geduld en het uitzoeken van een goede plek, is het toch redelijk gelukt.

  Maandag 6 augustus 2018

  Vandaag is het precies een half jaar geleden, dat we afscheid van onze Diva moest nemen. We missen haar nog steeds en denken nog veel aan de mooie momenten die we met haar mochten beleven. Dit heeft mij laten besluiten dat ik van alle film materiaal die ik heb, een vlog van haar leven te maken. Bijkomend voordeel is dat ik dit ook de mooiste vlog is geworden die ik tot nu toe gemaakt heb, ook al ging dit wel gepaard met een traan in mijn ogen.

  Dinsdag 7 augustus 2018

  Op dinsdag was het echt mega warm en rond 11:00 uur was het al rond de 33 graden. Hebben met deze temperaturen andere loopschema met onze Matsi, want voor hem is het echt veel te warm.  Hij had het zelfs zo warm dat hij al na 5 minuten eventjes onder de bomen is gaan zitten, om zo eventjes op adem te komen.

  In de middag ben ik lekker thuis gebleven en hebben we samen verkoeling in het zwembad gezocht, die we achter thuis hebben opgezet hebben. Hij in zijn eigen kleine baby zwembad en ik in het grotere zwembad, wat met deze temperaturen echt heerlijk is.

  Het eerste wat Marcel heeft gedaan, nadat hij thuis kwam van zijn werk kwam is dan ook zo’n beetje meteen het zwembad induiken. Goed een begroeting kon er nog net van af, zijn zwembroek aangetrokken en de barbecue aangestoken in 5 minuten tijd. Hebben een heerlijk avondje van gemaakt, vlees van de barbecue gegeten en van het prachtige weer genoten.

  Dinsdag 28 augustus 2018

  Tijdens de wandeling zag ik dat Marcel bij de huisarts was, wat ik natuurlijk wist. Alleen Matsi wist dat niet, maar hij had wel door dat Marcel daar in de buurt was. Hij keek ook iedere keer achterom, waarom papa niet nou niet? Vond dit zo schattig, dat ik hier een foto gemaakt van heb.

  Ik vond het ook wel is tijd worden om is naar de kapper te gaan. Het plan was om mijn haar te laten groeien, om uiteindelijk een boblijn model te krijgen. Uiteindelijk heb ik toch op advies van de kapper mijn haar kort te laten knippen en dat zal voorlopig wel zo blijven.

  Iedere zomer hebben we in Emmen op dinsdag de vlindermarkt, die vandaag voor het laatst was. Altijd eventjes gezellig om daar naar toe te gaan en als ik er ben, dan haal ik altijd iets speciaal voor onze Matsi. Dit keer iets van een hert en een ossenstaart bot of zo iets. Iets wat ik nog niet eerder heb gezien en volgens Matsi een echte aanrader is. Hij was er echt dol op en hoop dat ik het ook vaker voor hem kan vinden.

  Donderdag 30 augustus 2018 

  Mijn telelens was kapot en gelukkig valt het allemaal onder de garantieperiode. Ze hebben de diafragma regelaar vervangen en vandaag kreeg ik mijn lens weer via de post weer binnen. Ik kan je wel zeggen dat ik mijn lens de afgelopen 14 dagen wel een beetje gemist heb.

  Helaas had ik geen tijd om eventjes de dierentuin in te duiken om te kijken of mijn lens werkt. Dus heb ik het eerst in mijn achtertuin gedaan en een foto van Matsi gemaakt, die heerlijk in zijn mand ligt te slapen.

  Liefs,

  Quirina

   

   

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *