• Recepten
 • Artis in Amsterdam

  In juni 2018 ben ik met mijn familie een dagje naar de dierentuin van Artis ben geweest. Want als je een aanbieding voor €28,00 vind, waarin je een dagretour met de trein, ticket voor de bus en tramvervoer in Amsterdam en als klap de vuurpijl, ook nog is de entreekaartje voor Artis zelf zit. Dan is dit in mijn ogen echt een koopje! Hoe ik deze dag heb gehad, dat zal ik je nu vertellen.

  Zelf had ik eigenlijk een beetje verwacht, dat ik deze dierentuin in 4 uurtjes alles wel gezien had. Daar heb ik mij toch een beetje in vergist en niet zo’n klein beetje ook. Want als je alles goed en rustig wil bekijken of net als mij graag dieren mag fotograferen, trek dan er maar rustig een dag voor uit. Wij waren namelijk er zelf rond 11:30 uur en verlieten rond 17:00 uur de dierentuin. Zelf had ik er rustig wat langer kunnen vertoeven, alleen was ik wel met mijn familie en daar wil ik natuurlijk ook rekening mee houden.

  Het park is echt heel mooi met mooie bloemen en planten, oude gebouwen waar ik echt van hou en wat mij opviel, was dat het er erg netjes en schoon bij ligt. Wat ik wel een beetje vreemd vond, was dat je voor een plattegrond €2.00 moest betalen. Dat hebben wij ook gedaan, waar ik echt achteraf blij om ben, anders had ik misschien wel het gevoel gehad dat ik iets gemist had. Ook al is het park heel erg mooi aangelegd, je hebt ook wel het gevoeld dat je in een doolhof loopt.

  In het apenhuis, lopen de dieren vrij rond. Dit vond ik wel erg fijn, zo hebben de deze dieren toch een beetje vrijheid en komen ze ook een paar andere diersoorten tegen. Iets waar ik zelf een grote voorstander van ben, dit omdat de dieren in de dierentuin genoeg moeten inleveren op hun vrijheid.

  In het reptielenhuis was dat toch grotendeels weer een ander verhaal, want hier waren de meeste dieren in een kleine terrarium. Hier ben ik ook niet lang gebleven, doordat binnen echt warm was. Zelfs voor mij, was het hier een beetje te warm.

  Onderweg kom je verschillende horeca gelegenheden tegen, waar je een hapje en een drankje kan halen. Zelf heb ik een zalm wrap, die rijkelijk belegd was met verse ingrediënten gegeten. Voor deze zalm wrap heb ik €5.95 betaald en kan ik deze echt aanraden!!

  Wat ik echt heel erg schattig vond, was dat we deze pasgeboren zeeleeuwen zagen. Alleen schrok ik eigenlijk wel eerst, omdat ik dacht dat één van de pasgeboren zeeleeuw niet meer leefde. Gelukkig lag hij te slapen en een paar minuten later zag ik dat hij vrolijk met de andere pasgeboren zeeleeuw aan het spelen was.

  Onderweg kwamen we genoeg verschillende dieren tegen, waar ik dan ook een paar foto’s van gemaakt heb. Alleen zit er in deze dierentuin, qua dieren niet echt een logica in. Kan mij natuurlijk vergissen, alleen dat gevoel had ik wel heel erg. Dit kan natuurlijk ook komen, doordat ik een beetje het gevoel had dat ik een doolhof aan het lopen was.

  Het aquariumhuis is echt heel erg mooi van binnen en met name het gebouw van binnen. Hier heb ik dan ook met bewondering naar zitten te kijken en ook het plastic probleem gaven ze goed weer in een mooi opgezette aquarium.

  In het aquariumhuis hebben ze natuurlijk ook vissen en daar hebben ze ook verschillende soorten van. Wat ik wel een beetje jammer vond, was dat de vissen niet echt een grote aquarium hadden.

  Wat echt heel indrukwekkend om te zien zijn, is de panters die ze daar hebben. Die kan je echt van heel erg dicht bij zien en dan ben je toch blij dat er een kooi om heen zit. Misschien niet zo mooi voor de foto, wel voor mij eigen leven. Dit omdat wij echt het geluk hadden, dat deze panter bij het hek lag en de afstand tussen ons erg klein was.

  Tijdens de wandeling of doolhof, hoe je het ook wil noemen. Kan je ook binnen bij verschillende diersoorten kijken. Alleen vraag ik mij wel bij sommige dieren af of ze echt gelukkig zijn? Zoals bij deze chimpansee’s, die niet naar buiten lijken te kunnen gaan. Natuurlijk kan ik mij vergissen, alleen heb ik geen opening kunnen zien. Waardoor ze zelf kunnen kiezen om buiten of binnen te zitten.

  Waar ik echt blij om was, dat ik voor het eerst een wolf heb kunnen zien. Misschien heb ik wel is een wolf gezien in een dierentuin, alleen kan ik mij het niet echt herinneren. Wat mij wel opviel is dat ik deze wolf alleen zag, waar ik wel een beetje verbaasd om was. Wolven leven voornamelijk in groepen, dat uit familiebanden bestaat. Vader, moeder, broertjes en zusjes, oom en tantes en neven en nichtjes. Dit zag ik niet, waar ik ook wel een beetje verbaasd om was. Natuurlijk leeft een wolf ook alleen in de natuur, alleen komt dit niet vaak voor.

  Conclusie

  In Artis heb je echt ongelooflijk veel dieren, zeker als je bedenkt dat de dieren dat deze dierentuin midden in een grote stad bevind. In mijn ogen, iets te veel dieren. Dan ga ik liever naar een dierentuin, waar minder dieren te zien zijn en daardoor meer leefruimten is voor de dieren zelf. Zij hebben namelijk niet gekozen, om in gevangenschap te leven. Zodat wij deze dieren in kunnen bewonderen en een dagje plezier te geven. Ook ik maak mij hier schuldig aan, alleen denk ik wel hierover na. Wel wil ik erbij zeggen, dat het voor mij een moment opname is. Dit omdat als je het gehele verhaal gelezen heb, niet altijd even positief of Artis ben.

  Als je naar een nette en mooie dierentuin wil gaan, kan ik je deze dierentuin zeker aanraden. Alleen is het wel een doolhof, waardoor je echt goed moet kijken of je alle dieren echt heb gezien. Dit omdat ik tijdens het schrijven van dit artikel er toch achter ben gekomen, dat ik niet alle dieren heb gezien. Sommige dieren wilde ik ook niet zien, dit omdat ik in deze insecten niet geïnteresseerd ben. Zelf zal ik waarschijnlijk deze dierentuin niet meer bezoeken, de rede kan je zelf wel bedenken na het lezen van dit artikel.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *