• Dierentuin Artis in Amsterdam

  Deze maand ben ik met mijn familie een dagje naar de dierentuin van Artis ben geweest. Dit doordat ik een aanbieding bij de NS zag staan, om voor €28,00 een dagretour met de trein, ticket voor de bus en tramvervoer in Amsterdam en als klap de vuurpijl, ook nog is de entreekaartje voor Artis zelf zit. Dan is dit in mijn ogen echt een koopje! Hoe ik deze dag heb gehad, dat zal ik je allemaal vertellen in deze blogpost.

  Zelf had ik een beetje verwacht, dat ik deze dierentuin in 4 uurtjes wel gezien had. Nou, ik kan zeggen dat ik mij daar toch een beetje in vergist heb en niet zo’n klein beetje ook! Want als je alles goed en rustig wil bekijken of net als mij graag de dieren mag fotograferen, trek dan er maar rustig een hele dag voor uit. Want wij waren er zelf rond 11:30 uur en verlieten rond 17:00 uur de dierentuin.

  Het park is echt heel mooi, die met mooie oude gebouwen, bloemen en planten is aangekleed. Love it! Zo zie je de geschiedenis van het park en wat mij echt opviel, was dat het er erg netjes en schoon bij ligt.

  In het apenhuis, lopen de dieren vrij rond. Dit vond ik wel erg fijn, zo hebben de deze dieren toch een beetje vrijheid en komen ze ook een paar andere diersoorten tegen. Iets waar ik zelf een grote voorstander van ben, omdat de dieren in de dierentuin genoeg moeten inleveren op hun vrijheid.

  In het reptielenhuis was dat toch grotendeels weer een ander verhaal, want hier waren de meeste dieren in een kleine terrarium. Hier ben ik ook niet lang gebleven, dit meer doordat het er binnen echt warm was. Zelfs voor mij was het hier een beetje te warm, waar ik normaal niet zo snel last van heb.

  Wat ik echt heel erg schattig vond, was dat we deze pasgeboren zeeleeuwen zagen. Alleen schrok ik in het begin wel eerst een beetje, omdat ik dacht dat één van de pasgeboren zeeleeuw niet meer leefde. Gelukkig had ik het mis en lag hij gewoon lekker te slapen. Want niet veel later zag ik hem of haar, vrolijk met de ander pasgeboren zeeleeuw aan het spelen.

  Onderweg kwamen we genoeg dieren tegen, waar ik dan ook foto’s van gemaakt heb. Alleen vond ik dat er maar weinig  logica in deze dierentuin zitten. Dit gevoel had ik tenminste een beetje of wij moeten toevallig zo gelopen hebben dat ik dit gevoel kreeg.

  Het aquariumhuis vind ik echt heel erg mooi van binnen en met name het gebouw van binnen. Wat ik ook heel erg mooi vond om te zien, is hoe Artis de vervuiling van plastic heel goed hebben kunnen weergeven. Natuurlijk kan je in het aquariumhuis ook vissen zien, alleen vond ik het wel jammer dat deze vissen niet echt veel leefruimte hebben.

  Wat echt heel indrukwekkend om te zien zijn, is de panters die ze daar hebben. Die kan je echt van heel erg dicht bij zien en dan ben je toch blij dat er een kooi om heen zit. Misschien niet zo mooi voor de foto, wel voor mij eigen leven.

  In sommige gebouwen zijn er ook dieren binnen gevestigd, die je natuurlijk kan zien. Alleen vraag ik mijzelf wel een beetje af of deze dieren nu ook echt gelukkig zijn? Zoals bij deze chimpansee’s waar ik het gevoel bij kreeg, dat ze niet naar buiten kunnen gaan. Dat vond ik toch wel een beetje jammer, dat ik soms dit gevoel kreeg.

  Artis is een mooi aangeklede dierentuin, die echt gezellig is ingericht. Wat ik wel een beetje jammer vond, was dat de dieren niet zoveel leefruimte hebben. Hierdoor zal ik waarschijnlijk deze dierentuin niet meer bezoeken en liever naar een andere dierentuin zal gaan.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *