• My Days 15 | April 2019

  Wat hebben we een paar mooie dagen in April mogen beleven, met heerlijke lente dagen. Hebben we Pasen gevierd en hebben wij ook weer leuke dingen beleefd. Wat ik allemaal beleefd heb, dat kan je lezen in deze blogpost. Nu de warme dagen weer begint, is ook de tijd voor maaltijdsalades weer aangebroken. Iets wat ik ook graag mag eten en zelfs Marcel vraag dit jaar voor het eerst om een salade als avondmaal te eten. Matsi is ook met dit weer helemaal in zijn element, lekker genieten van het zonnetje en soms ook gewoon genieten van de eendjes, die hij in het water ziet rondzwemmen. Daar kan ik enorm van genieten, want als mijn hond naar zijn zin heeft, dan doe ik dat ook.
  Foto's van April 2019
  Met de Fotogroep zijn we een avond bij Bargerveen wezen fotograferen, met als onderwerp Macrofotografie. Alleen is het bij mij landschap geworden, omdat ik helaas niks interessant op macro gebied kon vinden. Wel ben ik blij met de foto’s, die ik deze avond gemaakt heb en heb ik zeker een gezellige avond gehad. Omdat ik een afspraak met een medewerker in Wildlands, ben ik met de bus daar heen gegaan en kwam ik deze kat tegen. Ik vond het gewoon een leuke kat, die met zijn eigen ding bezig was en daar heb ik dan uiteindelijk deze korte video van gemaakt.
  Marcel heeft van zijn werkgever een paaspakket gekregen, wat uit een enorme chocolade ei bestond. Zelf ben ik niet echt een chocolade liefhebber, tenzij het echte Belgische chocolade is en dat was deze. Waar we ook zeker van genoten hebben, tijdens ons Paasweekend. Wel hebben wij er een paar dagen over gedaan, omdat wij dit echt niet in één keer op krijgen. Matsi heeft van ons een runde pees gekregen, die hij niet in één keer op kreeg. Iets was eigenlijk nog niet eerder is gebeurd en daar waren we wel een beetje verbaasd over. Dus uiteindelijk heeft hij van 2 runde pezen, een hele week kunnen genieten. Ook beginnen we met dit soort dingen, dat hij echt een senior begint te worden. Onze paasdagen verliep een beetje anders, dan hoe wij die gepland hadden. Dit omdat Marcel een jicht aanval had en daardoor niet kon lopen, iets waar hij wel eens last van heeft. Maar dat heeft gelukkig geen invloed op het eten en hebben dan genoten van onze Paasbrunch. Matsi wacht dan altijd heel netjes, want hij had wel door dat het een andere zondag was en hoop hij ook dat er iets meer is, dan een zacht gekookt ei. Dat hij iedere zondag van ons krijgt en natuurlijk was er voor hem ook iets lekkers bij.
  Helaas kon Marcel niet van het mooie weer genieten, dus ben ik op eerste paasdag de macrofilter van AilExpress gaan uitproberen. Hier was ik erg benieuwd naar, het weer was er perfect voor en ik moet zeggen, dat ik toch blij verast was. We zaten nog best wel vol van ons ontbijt, maar we hadden wel zin om te gaan steengrillen. Daarom hadden wij niet alles op tafel gezet. Als we dan nog iets erbij wilden, dan pakte wij dit later en zo hoef je ook bijna niets weg te gooien. Want ook al is alles erg lekker, ik wil wel zo min mogelijk aan voedselverspilling doen. Alleen hebben we een halve week kunnen eten, wat ik voor Pasen had gehaald. Dat was nu ook niet geheel de bedoeling. Maar we vonden het ook niet erg om midden in de week, een heerlijke entrecote te eten.
  Op tweede Paasdag konden wij geen ei meer zien, dus besloten wij geen ei bij het ontbijt te nemen. Matsi was wel een klein beetje verbaasd, dat hij een keer geen zacht gekookt eitje kreeg. Maar hij heeft wel iets anders gehad, wat hij ook erg lekker vind. In de middag waren mijn schoonouders bij ons op visite, hebben we lekker in het zonnetje gezeten en Matsi weet dan dat het echt feest is. Want als opa en oma er zijn, dan wordt hij altijd verwend. Dus ondanks dat de plannen gewijzigd zijn, hebben wij wel een heel leuk Paasweekend gehad.
  Fotocredit: Bob Bakker
  Vorige maand had ik een jubileums feestje van het 25 jarig bestaan van de Fotogroep Klazienaveen. Deze maand had ik een opening van een Expositie, dat door Frank Doorhof werd geopend. Die eerst een korte lezing over portret fotografie had gehouden, die interessanter was dan ik had voorgesteld. Dit ligt zeker niet aan Frank Doorhof, want , maar zelf heb ik niet zoveel met portret fotografie. Alleen als je zijn werk zie, dan zijn het echt kunstwerken die echt super gaaf zijn. Dus zal ik zeker een workshop bij hem gaan volgen, maar dat zal pas volgend jaar zijn. Waar ik nu al zin in heb, weet ik zeker dat ik veel van zijn workshop ga leren en had ik dit niet willen missen. Bob Bakker, één van de leden van de Fotogroep. Die heeft de foto van ons samen gemaakt, waar ik heel blij mee ben en nu hangt één van mijn foto’s bij deze expositie in de Bibliotheek Klazienaveen. Maar het heeft mij wel gerealiseerd, dat ik ooit zelf een eigen expositie wil met alleen mijn werk. Dit is een droom, die zeker werkelijkheid zal worden. Alleen zal dit nog een paar jaar duren, want zo ver ben ik nog lang niet.
  Foto's van April 2019
  Mijn verjaardagscadeau heb ik van Marcel, dit jaar iets eerder gekregen dan mijn verjaardag. Zodat ik mijn nieuwe camera, de canon 77D iets eerder kon leren kennen, dan mijn verjaardag. Wel slim van hem, want anders had hij niks aan mij op de dag dat ik zelf jarig ben. Ook heb met mijn schoonfamilie de verjaardag op zondag 26 april gevierd. Wat een paar dagen eerder is, dan mijn verjaardag datum zelf. Maar dit is omdat mijn oom Frans een lang weekend voor mijn verjaardag komt en leuke uitstapjes willen maken. Ondanks dat nu eventjes wat minder gaat, heb ik wel een paar leuke dagen mogen beleven. Heb ik zin in de maand mei, niet alleen jarig ben, maar ook mijn tweede jubileum met Marcel ga vieren. Liefs, Quirina
  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *