About

De persoon achter de camera

Quirina Santing-Kamoen


Read this page in English

Beste….,

Het moeilijkste van het inrichten van je website is deze pagina, want hoe moet ik je begroeten. Als bezoeker, fotograaf, lezer of een persoon die gewoon graag mijn werk wil zien. Wat ik wel weet is dat ik het graag persoonlijk wil doen en dat je een naam hebt. Daarom begroet ik graag met beste …. en mij vereerd voel dat je mijn website bezoekt.

Ik ben Quirina, woon in Emmen, getrouwd met Marcel en samen hebben wij onze hond Matsi. Geboren in 1980 en de camera heeft echt mijn leven veranderd. Mijn wereld is groter geworden, doordat ik hierdoor benieuwd naar de wereld ben geworden. Ver van huis, maar ook dichtbij. Daarnaast sinds ik echt ben gaan fotograferen, weet ik dat ik een zelfbewust en een introvert persoon ben, die van de kleine dingen in het leven intens kan genieten.

Foto’s maken dat doe ik al heel lang, al was dat gewoon met een compactcamera, mobiel en begon ik ooit met een analoge camera. Alleen betekend niet dat je dan meteen ook echt met fotografie bezig ben. Want dat is toch veel meer dan alleen op een knopje drukken om de foto te maken. Niet dat daar iets mis mee is, want ook dan kun je hele mooie plaatjes maken! Als je daar gelukkig van wordt, dan moet je zeker op deze manier van fotograferen doorgaan en daar is echt niets mis mee.

Zelf wilde ik meer, ik wilde graag net zulke mooie plaatjes gaan maken zoals andere fotografen dat ook deden. Daarom heb ik in 2015 mijn eerste digitale spiegelreflexcamera de Canon 100D gekocht en sinds 2017 in fotografie gaan verdiepen en fotografeer ik momenteel met een Canon 6D mark II.

Op mijn website zul je dan ook mijn fotografie werken vinden die ik recent, maar ook in het verleden gemaakt heb. Is mijn mening dat fotografie geen regels heeft, het is namelijk geen sport en is het eindresultaat dat telt. Fotografeer ik in RAW, bewerk ik mijn foto’s zo min mogelijk en zal ik nooit iets toevoegen wat op dat moment niet aanwezig was tijdens het maken van de foto. Werk ik eigenlijk nooit met een plan, maar ontdek ik graag het gebied waar ik mij op dat moment bevind en fotografeer ik alleen de dingen die mij op dat moment de aandacht opwekt.

Zoals je misschien al gemerkt heb, is mijn website overwegend in het Engels op de blog gedeelte na. Dit doordat een afbeelding meer zegt dan 1000 woorden. Fotografie heeft geen taal, maar is het een vorm van kunst of een moment in je leven dat je graag als herinnering wil vastleggen. Als dochter van een kunstenaar weet ik dat je in alle soorten kunstvormen helemaal in kunt verliezen: als maker, maar zeker ook als aanschouwer. Denk aan foto exposities en hoe geboeid mensen naar de foto’s kijken. Het ene fotokunstwerk is trek je meer aan en vind je mooier dan de ander, maar allemaal vertellen ze een eigen verhaal. Kortom; fotografie is een bijzondere manier van kunst.

Ik wens je heel veel plezier op mijn website! Hopelijk kom je regelmatig terug en zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Liefs,

Quirina