Wintertijd

Vannacht is de klok een uurtje terug gegaan en dat betekend maar 1 ding, dat de wintertijd is begonnen. Voor mij een tijdperk dat de feestdagen beginnen aan te komen, de jaarwisseling in zicht is en heel veel warme chocolademelk met slagroom. Ook al hou ik meer van de zomer, de winter heeft voor mij ook wel weer zijn mooie dingen.

Mijn favoriete bezigheden in de winter

Natuurlijk heb ik ook zo mijn favoriete bezigheden in de winter, blog ik misschien wel vaker dan in de zomer, kijk ik graag films en series met een dekentje over me heen, met mooi winterse weer op pad gaan met mijn camera om winterse plaatjes te maken, gezellig met een vriendin naar de kerstmarkt gaan. Dit zijn zo’n beetje de favoriete bezigheden die ik zo kan bedenken, maar er zijn ook andere dingen natuurlijk.

Feestdagen en tradities 

Het duurt natuurlijk niet lang meer of we hebben Sint Maarten op 11 november, Drenthe is één van de provincies waar dit gehouden wordt. Zelf vind ik het altijd geweldig, de kleine kindjes die hard gewerkt hebben aan hun lampion op school en daarmee trots staan te zingen aan de deur voor een lekkernijtjes. Tenminste ik denk dat ze hun lampion op school maken, want zelf heb ik geen kinderen, dus hoe dat precies zit weet ik eigenlijk niet. Dan komt onze Sinterklaas eraan en als die is geweest kan het feest echt gaan beginnen want dan komen de kerstdagen eraan. Voor mij het moment om de kerstboom op te tuigen, lekkere kaarsjes aan en heerlijke kerstfilms en feel good movies kijken.

Kortom ik heb zin in deze dagen die eraan begin te komen, hoop ik op een mooie winter met veel sneeuw (I still dreaming of a white Christmas) en geniet ik volop van het leven.

Liefs Quirina

No Comments

Leave a Comment