Is het gewenst of ongewenst haargroei???

Een paar weken geleden was ik in het ziekenhuis en zoals gewoonlijk loopt het weer is uit bij de doktoren. Nu maak het mij niks uit, omdat ik daar wel rekening mee houdt met het inplannen van mijn agenda. Alleen verwacht ik echt niet dat ik ga zeggen, het komt mij nu ook wel heel erg goed uit dat het uitloopt en waarom dat ga ik je nu vertellen. Zoals de meenste bezoekers van het ziekenhuis pak ik ook een tijdschrift om daar doorheen te bladeren, meestal een roddelblad van paar maanden terug waarbij ik dan denkt echt nuttige informatie is het niet, Alleen nu zag ik het tijdschrift Linda liggen waar ik nu erg benieuwd naar was omdat ik het nog nooit gelezen had. Hoe ik het blad vind, daar ga ik niet op in, maar wel een artikel over schaamhaar wat mij weer tot nadenken hebt gezet en uiteindelijk deze blog ben gaan schrijven.

Want iedere vrouw krijgt ermee te maken, of je nu jongvolwassen ben of net als ik een vrouw die in het middelpunt van haar leven staat. Het is een onderwerp dat je als persoon zeker onzeker kan maken. Zeker in deze maatschappij waar je zo’n beetje als een ideaalbeeld moet voldoen zowel qua leven als je uiterlijk. In dit artikel las je dan ook zeker dat je als vrouw eigenlijk niet kan om schaamhaar te hebben, alleen zij hadden daar een hele andere mening over!  Hun waren juist trots op en vertelde waarom, ik kan je dan ook zeggen dat ik hun niet ongelijk kan geven. Want ook al heb je een partner waarmee jij je leven deelt, het is nog altijd jou lichaam waar je zelf over beslist!!!

Waar ik dan wel weer een beetje over verbaasd was, dat ze dan ook niet even bijwerkte als ze naar het strand gingen of een zwembad. Persoonlijk zou ik daar dan wel weer heel onzeker van worden, wanneer er haargroei onder mijn bikinibroekje zou groeien. Alleen wanneer ik naar de sauna zou gaan juist weer fijn vinden als het allemaal wat onzichtbaarder is, om het maar netjes uit te drukken. Aan de andere kant zou ik als het niet bijgewerkt is en het lijkt wel op een onverzorgde jungle dan zou ik ook weer erg onzeker worden!!!

Kortom Je moet doen waar jij je prettiger bij voelt, of het nu wel of geen schaamhaar is, wel of niet bijgewerkt, of voor mijn apart been en okselhaar blijft behouden, dan moet je het zeker je gevoel volgen en je niet laten leiden door het ideaalbeeld wat mensen hebben gecreëerd. Want wie heeft het recht om daar over te oordelen? Je buurvrouw of vriendin, de maatschappij of de seksindustrie? Nee zelfs je partner niet, want als je partner echt van je houd, dan houdt de persoon om wie jij bent en daar hoort je lichaam nu eenmaal ook bij. Zoals ik al zei, het is jouw lichaam en je moet doen waar jij je het prettigst bij voelt!!!

 

9 Comments

 • Nicole 25 januari 2018 at 11:44

  Mooi geschreven. Ik ben het ook helemaal eens met jouw conclusie.

  Reply
 • Marieke - designful.nl 25 januari 2018 at 14:46

  Eens, doen waar jij je het prettigste bij voelt.

  Reply
 • Felice Veenman 25 januari 2018 at 15:45

  opmerkelijk vind ik dat deze discussie weer terug komt..Daar ben ik wel blij mee. Toen ik twintiger was, besloten wij vrouwen datwe mochten doen wat wij prettig vonden. Nou ….dat is lang weg geweest…
  Het is heerlijk al dan niet te scheren, met of zonder bh te lopen, gewoon zoals jij dat zelf wil

  Reply
  • Quirina 25 januari 2018 at 16:55

   Dat is eigenlijk ook wel een beetje de bedoeling met mijn blogpost, je moet doen wat jij wil en niet een ander of het modebeeld wilt. Vooral voor jonge meiden maar ook jongens natuurlijk, vind ik dit erg belangrijk. Jij bent baas over je eigen lichaam en niemand anders!

   Reply
 • Nicole Orriëns 25 januari 2018 at 16:10

  Ik vind schaamhaar prima. Het heeft ook een functie bovendien.

  Reply
 • Rosie - Lifebyrosie.nl 26 januari 2018 at 07:27

  Helemaal mee eens. Iedereen moet het helemaal zelf weten, wat de hele wereld er ook van vindt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet echt een prettig gezicht vindt; bossen haar die uit een broekje tevoorschijn komen. Maar wie ben ik? Als mensen zich daar oke bij voelen, PRIMA! <3

  Reply
 • Adine @ LekkerLevenMetminder.nl 26 januari 2018 at 08:39

  Helemaal mee eens, je moet het inderdaad zelf weten. Zelf zou ik me ook heel ongemakkelijk voelen als er van alles zichtbaar is. Alsof dat een beetje té privé is. Daarom vind ik het ook niet echt prettig om dat te zien; alsof je dan meer te zien krijgt dan voor jou bedoeld is. Maar goed; iedereen maakt daar z’n eigen keuzes in en het is fijn dat dat ook gewoon kan!

  Reply
 • Els 26 januari 2018 at 14:31

  Helemaal mee eens…
  als jong meisje was ik heel onzeker door haargroei, vooral omdat ik ook mannelijke haargroei heb door hormonale problemen…

  Hoe ouder ik word, hoe minder het me kan schelen…. het is eigenlijk puur natuur, waarom moet het er in feite af (die baard heb ik wel weg laten laseren, als conchita wurst door het leven gaan, vond ik ook maar niets)

  Reply
 • Debbythechocoholic 29 januari 2018 at 12:27

  Ik heb er een absolute hekel aan en vind het lelijk dat schaamhaar en durf het enorm te vervloeken omdat het zo snel terug komt.
  Vroeger had ik een klasgenootje waarvan de haren langs haar broekje kwamen piepen, dat was heel vies en de hele klas sprak erover.

  Reply

Leave a Comment