Fotoshoot voor Valentijnsdag

Een fotoshoot met je geliefde op Valentijnsdag doen is echt super om te doen, dit heb ik namelijk ook tijdens ons weekendje weg in Scheveningen gedaan bij een fotograaf in Den Haag gedaan. Dit was dan ook een verassing voor Marcel, die dat eigenlijk op de dag zelf hoorde wat we gingen doen tijdens het ontbijtje dat we nuttigde in het hotel waar wij verbleven. Hij vond het echt een super leuk dat ik dit heb bedacht en was eigenlijk benieuwd hoe ik bij deze fotograaf kwam.

Valentijns fotoshoot 2014

Ik vertelde hem dat ik via de website van Groupon een leuke actie zag staan, was natuurlijk super enthousiast want het was echt een leuk prijsje. Alles stond in het Nederlands, zag helaas geen website maar wel een nummer en heb natuurlijk wel even contact gehad met de fotograaf. Althans dat dacht ik, want toen wij aankwamen bij de fotograaf die er in eerste instantie nog niet was en kwam ook nog is 10 minuten later dan afgesproken. Kan gebeuren dachten wij, het is Den Haag en het verkeer is toch een stuk drukker dan bij ons. Toch kreeg wel een beetje vreemd gevoel tijdens de ontmoeting, de fotograaf bleek een Engels sprekende man te zijn die niet uit Nederland kwam maar uit Turkije. Voor ons niet zo’n probleem, spreken allebei wel goed Engels en al snel kregen we een leuk gesprek.

Tijdens de shoot vroeg hij of we ook of we andere kleding mee hadden genomen, dat hadden we niet en hadden dit ook niet bedacht. Alleen had de persoon die ik had gesproken, dit wel even mogen zeggen dat het misschien leuk is om dat mee te nemen dan hadden we dit zeker wel gedaan. Om wat variatie in te brengen vroeg hij of we onze kleding uit wilden doen, hier voelde we allebei niet echt prettig bij en besloten dat ook niet te doen. Nu ik zelf fotografeer snap ik de vraag wel, alleen toen nog echt niet en kreeg ik er geen fijn gevoel bij.

Valentijns fotoshoot 2014

Op de fotograaf is echt niks aan te merken, hij was vriendelijk en leverde snel de bestelling van de foto’s die wij wilde. Wel kan uit ervaring spreken dat als je gevoelig bent voor dingen die anders gaan dan verwacht (net als ik), om eerst persoonlijk kennis te maken met de fotograaf. Dit werkt ook voor beide partijen veel beter, jij weet wat je precies kan verwachten, je kent de fotograaf al en hierdoor ben je meer op je gemak en daardoor krijg je veel leukere foto’s. Dit doe misschien niet iedere fotograaf, alleen ik werk mede door deze ervaring wel zo. We kijken allebei op een geslaagde fotoshoot, alleen met de kennis die ik nu heb zou ik dit nooit via Groupon of een andere veilingsite doen, maar met een fotograaf die dezelfde werkwijze heeft als ik of in een winkel die ook een fotostudio heeft.

Mocht je nu ook je geliefde willen verrassen met een fotoshoot voor Valentijnsdag of op een andere dag, wat echt heel erg leuk is om te doen. Dan zou ik zeker eventjes beter rondkijken naar een fotograaf die bij jullie past en dit gaat zeker een stuk makkelijker in je eigen omgeving waar je woont dan als je in een onbekende omgeving bent.

Liefs,

Quirina

2 Comments

 • Elke 4 februari 2018 at 19:23

  Dit is echt wel leuk voor met valentijn! Mooie foto’s ook!

  Reply
  • Quirina 4 februari 2018 at 19:34

   Dank je, hij heeft inderdaad goed werk afgeleverd en het is echt leuk om dit te doen met valentijn

   Reply

Leave a Comment