Een week na het overlijden van Diva, hoe is het nu met ons

Het is precies een week geleden dat we onze Diva is heengegaan, natuurlijk voor ons een groot gemis alleen gaat het leven ook verder. Je ziet wel blogartikelen verschijnen die over Diva gaat, maar ook over andere onderwerpen zie je op mijn blog komen. Toch kan ik me voorstellen dat je afvraagt hoe het nu gaat met mij, mijn man en onze Matsi, dit kan je allemaal lezen in deze blogartikel.

Nog steeds verdrietig

Wij zijn nog steeds erg verdrietig, missen haar enorm en vinden het nog steeds stil in huis. We moeten veel denken aan haar als we bezig zijn met onze dagelijkse bezigheden en vooral erg wennen dat ze er niet meer is. Ik heb niet het gevoel dat één van mijn honden is overleden, maar eén van mijn kinderen. Dit komt natuurlijk ook doordat ik geen kinderen meer kan krijgen en zijn mijn honden dus mijn kindjes. Dit klinkt misschien vreemd omdat als je geen huisdieren heb gehad, maar wel kinderen heb waarschijnlijk niet kan voorstellen. Dat begrijp ik heel goed, alleen dit mijn gevoel en hoop dat je dan ook mij kan begrijpen.

Ook aan Matsi merken we dat hij haar mist, hij zoekt haar, pak het favoriete speeltje van haar, piept regelmatig en doet zelfs ineens dingen die Diva deed wat we hem nooit eerder heb zien doen. Op zich is dat wel grappig natuurlijk om dat te zien, zie er geen kwaad in en laat hem lekker zijn gang gaan. Ook hij mag zijn meissie missen, geven hem hier alle ruimte in die hij nodig heeft al moet hij natuurlijk wel aan de regels houden.

Mijn verdriet verwerk ik met mijn blog

Je zult zeker merken dat er ook nog artikelen over Diva komt. Kan me voorstellen dat het vervelend is als lezer van mij blog, maar zo verwerk ik mijn verdriet van haar en vind ik het fijn om nog op deze manier met haar bezig te zijn. Toch zie je ook andere onderwerpen voorbij komen op mijn blog, ik werk eigenlijk standaard vooruit en pluk ik zeker nu de vruchten ervan. Je kan je voorstellen dat ik nu niet altijd met andere onderwerpen bezig wil zijn, moet wel zeggen dat het langzaam weer begint te komen.

Het leven gaat verder

Hoe hard het ook is het leven gaat verder en pakken de draad weer langzaam op. Marcel die is al vanaf afgelopen woensdag aan het werk, lopen met Matsi en gaat het huishouden ook gewoon door. Langzaam gaan we de dingen die we ook zouden doen als ze er wel was geweest ook al zullen we nog wel een tijdje ons verdriet nog hebben. Dit kost tijd die we ook zeker nemen, maar dat betekend niet dat het leven stil blijft staan en van de kleine dingen in het leven mag genieten.

Steunbetuigingen

Natuurlijk op mijn eigen Facebook hebben we ontzettend veel lieve berichten gehad nadat wij hadden bekend gemaakt dat onze Diva is overleden. Zelfs een hele mooie kaart van Marcel zijn collega’s wat we echt super lief vinden en ook de mensen van mijn blog, YouTube kanaal, Facebookpagina van mij en Beagle family (Facebookpagina van Matsi en Diva en hun pups). Dit doet ons echt ontzettend goed, mensen die oprecht met ons meeleven en ben hier ook echt dankbaar voor.

Liefs,

Quirina

14 Comments

 • Xarifa 15 februari 2018 at 10:08

  Ik hoor van meer mensen dat ze niet een van hun honden zijn kwijtgeraakt, maar een van hun kinderen. Sterkte de komende tijd!

  Reply
 • Nicole Orriëns 15 februari 2018 at 10:40

  Goed om te horen dat jullie de draad weer een beetje oppakken. Hoewel het gemis natuurlijk nog wel een tijdje zal nadreunen.

  Reply
 • Marieke - designful.nl 15 februari 2018 at 11:46

  Ik vond het ook heel erg moeilijk toen mijn maatje is overleden. Denk er na 3 jaar ook nog echt wel eens aan. Ik begrijp je gevoel. Sterkte de komende tijd.

  Reply
 • Robin 15 februari 2018 at 12:44

  Fijn dat jullie de draad weer oppakken! Gemis blijf je altijd houden, denk ik. Sterkte.

  Reply
 • Melissa 15 februari 2018 at 12:54

  Vele mensen zien dieren als hun kind, daar is niks geks aan. Je bent toch veel samen

  Reply
 • Girls-Things 15 februari 2018 at 14:05

  Wat vervelend, wel fijn dat je er via je blog ook over kan praten.

  Reply
 • Myfabulouscurves 15 februari 2018 at 23:23

  Heel veel sterkte.! Jullie hebben elkaar en jullie zullen elkaar zeker steunen.

  Reply
  • Quirina 16 februari 2018 at 08:11

   Dank je, dat doen we zeker

   Reply
 • Eke 16 februari 2018 at 09:38

  Ik kan me voorstellen dat dit verlies erg ingrijpend is. En wie er niet over wil lezen hoeft dan dan ook niet te doen toch?

  Reply
  • Quirina 16 februari 2018 at 09:39

   Daar heb je helemaal gelijk in.

   Reply
 • Debbythechocoholic 17 februari 2018 at 20:17

  Ik wens je heel veel sterkte toe. Een verlies verwerken is nooit gemakkelijk, dus neem er alle tijd voor dat je nodig hebt.

  Liefs xx

  Reply

Leave a Comment