Broodje steenoven baguette Hotdog

Zelf ben ik echt gek op een broodje hotdog, alleen het broodje vind ik dan persoonlijk wat minder omdat het dan erg snel klef worden doordat ik zelf geen sneller eter bent. Nu heb ik het op een heerlijke witte steenoven baguette van de Lidl gedaan en de zuurkool gekruid. Dit broodje heb je in 15 minuten klaar

Wat heb je nodig

Voor 2 personen

  • 2 steenoven baguette
  • Mosterd
  • halve ui
  • kleine augurken of snoep augurken
  • Mayonaise
  • Curry
  • Zuurkool
  • 6 Hotdogs
  • gebakken uitjes (kant en klaar)
  • Kruiden: knoflookpoeder, peper en chillipoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze 

Snij de augurkjes fijn, je heb hier ongeveer 8 stukjes van nodig en de halve ui fijn

Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en spoel de zuurkool met koud water af. Die je vervolgens weer het vocht van de zuurkool uitknijpt, zodat droog mogelijk kunt bakken.

Doe een klein scheutje olijfolie in de wok en zet deze op het vuur,  wanneer de olie warm is doe je de zuurkool in de wok.

Zet dan een pannetje met de hotdogs op het vuur en warm deze op, maar laat het niet koken.

Doe de kruiden; knoflookpoeder, peper en chilipoeder op smaak op de zuurkool.

Roer de zuurkool goed door tot het warm is.

Snij het broodje doormidden, doe de zuurkool op het broodje en vervolgens doe je de fijn gesneden uit verdelen over de zuurkool.

De hotdogs zijn dan inmiddels warm en snij deze door de helft in de lengte.

Voeg naar smaak de mayonaise, curry en de mosterd over de hotdogs.

Doe dan de fijngesneden augurken erover en strooi als laatste de gebakken uitjes over de hotdogs naar eigen hoeveelheid

Liefs,

Quirina

11 Comments

  • Adine @ LekkerLevenMetminder.nl 26 januari 2018 at 09:31

    Dat ziet er lekker uit! Ik ga eens kijken of ik deze ook bij de Lidl kan vinden 🙂

    Reply
    • Quirina 26 januari 2018 at 09:31

      Ze liggen de verse broodjes die ze zelf maken

      Reply
  • Krystle 26 januari 2018 at 11:32

    Dat ziet er lekker uit. Ecgtbiets om van Het weekend te gaan eten.

    Reply
  • Nicole Orriëns 26 januari 2018 at 14:12

    Hmmm, op basis van de ingrediënten alleen al klinkt dit broodje heel erg lekker!

    Reply
  • Heleen Schrijvershof 26 januari 2018 at 19:48

    Slim om het dan op zo’n broodje te doen. Ik hou zelf in het weekend juist van die zachte broodjes, maar dit ziet er ook helemaal niet verkeerd uit.

    Reply
  • Fleur 26 januari 2018 at 20:17

    Zo dat is nog eens een Hotdog! Hij lijkt mij erg lekker, maar dan zonder de zuurkool

    Reply
    • Quirina 26 januari 2018 at 20:51

      haha, mijn man lust ook geen zuurkool alleen met de kruiden vind hij het wel lekker. Al zou hij er nooit echt gek op worden.

      Reply
  • Tania 26 januari 2018 at 20:18

    Dat klinkt en ziet er heel lekker uit. Dat gaan we ook eens maken

    Reply
  • Eva 26 januari 2018 at 20:27

    Hmmmm, ben dol op hotdogs!

    Reply
  • Gabrielle 27 januari 2018 at 14:47

    Oeeh lekker maar ik zou de zuurkool er toch af laten haha

    Reply
  • Eke 29 januari 2018 at 21:18

    Oh, lekker receptje voor op de zaterdagavond! Ik ga hem bewaren, dankjewel!

    Reply

Leave a Comment