Oud ’17 & Nieuw ’18

Oudjaarsdag

Hiep Hiep hoera, Matis 8 jaar

De laatste dag van 2017 hebben we bereikt, dit betekend dat onze lieve Matsi 8 jaar is geworden, natuurlijk heb ik als eerste de blog geplaatst; hiep hiep hoera, Matsi 8 jaar. Deze foto heb ik alleen woensdag gemaakt, zodat je zijn stress van het vuurwerk niet ziet en een leuke foto voor zijn achtste verjaardag hebben. Ook al vind ik het wel een beetje triest dat hij dit ieder jaar met zijn verjaardag hebt en toch iets anders gaat dan met Diva de verjaardag.

Mijn man die zei net dat ik eigenlijk best wel een productief dagje heb gehad, want ik heb natuurlijk ook nog even blog geschreven over mijn voornemens voor 2018, daarnaast de hele middag zo’n beetje de hele middag in de keuken gestaan om de hapjes te maken voor vanavond en dan ook nog is oliebollen gebakken. Honden uitgelaten en dan ook nog even mijn man naar de winkel sturen omdat ik nog geen verse bieslook had. Ik dacht eigenlijk ook dat ik maar 1 pak genoeg was voor ons beide, alleen dacht mijn daar schijnbaar anders over en kon ik nog een pak bakken halverwege de middag. Misschien maar goed ook, want ik heb voor het eerst appelbegin gemaakt. Weet niet of het echt lekker is, heb ze namelijk nog nooit gehad. Mijn man en ik keken elkaar dan aan toen ze klaar waren, hadden daar ook ons bedenkingen over of het lekker was. Ze smaakte eigenlijk zoals ze eruit zagen, niet te vreten!!! Dit zijn dus ook regelrecht de kliko ingegaan en die maken we dus nooit weer.

Oudejaarsavond hebben wij samen met onze gevierd, de avondwandeling was niet zo’n succes voor de honden. Hadden wel zin in de wandeling, maar bij het horen van het vuurwerk  wilden ze eigenlijk weer rechtstreeks naar huis. Met als gevolg dat de avondwandeling korter duurder dan het klaarmaken van de honden voor de wandeling. Zoals iedere avond, krijgen ze een botje na de avondwandeling. Normaal een klein botje waar ze een kwartiertje zoet mee zijn, maar nu een bot waar ze zo’n 2 uurtjes zoet mee zijn. Dit natuurlijk omdat Matsi jarig is en tegelijkertijd als afleiding voor het vuurwerk. Wij hebben onze heerlijke hapjes en oliebollen gegeten, met daarbij een drankje onder het genot van de oudejaarsconference van Guido Weijers die op RTL4 te zien was. Zo hebben wij gezellig onze oudejaarsavond gevierd, met als afsluiter het bekijken van het vuurwerk die in onze omgeving werd afgestoken.

Nieuwjaarsdag

Na een kort nachtje slapen, loopt bij mij de wekker af om 07:00. Ik draai me nog liever een keertje om, helaas voor mij roept de plicht weer en moet ik vandaag werken. Ik wrijf nog maar een keertje in mijn ogen, extra kop koffie om wakker te worden heb ik wel nodig en bestaat mijn ontbijt uit oliebollen.

Onderweg naar het werk toe, is het wel erg rustig. Vind je het gek, het is ook 09:00 en de meeste mensen liggen toch nog heerlijk te slapen of ontwaken net en ik ben nog steeds wakker aan het worden. Mijn man kan gelukkig nog eventjes slapen en daar ben ik best op dit moment wel jaloers op. Gelukkig zijn er ook nog een paar collega’s die hetzelfde hebben, hadden nog liever eventjes willen blijven liggen en er zijn ook een paar die echt op tijd naar bed zijn gegaan. Deze zijn fris en fruitig, ik daartegen loop een beetje half te slapen. Het is een rustig dagje, waardoor je ook niet echt fit blijft en eigenlijk nog meer vermoeid raakt dan door hard te werken.

Nadat ik vrij ben, bel ik Marcel om te zeggen dat ik onderweg ben zodat ik hem kan oppikken bij de bushalte om gelijk door te gaan naar mijn schoonouders. Eenmaal daar aangekomen, is mijn Zwager met zijn vrouw er ook nog. Ook al zie ik ze maar 10 minuutjes, het is net genoeg om eventjes elkaar de gelukkig nieuwjaar te wensen en mijn neefjes een dikke knuffel te geven. Eten we bij mijn schoonouders, gelukkig geen oliebollen want die kan ik inmiddels niet meer zien. Wel een heerlijke salade met rollade en een heerlijke kop koffie na. Ook al was ik erg moe, het was wel erg gezellig en hebben we eventjes bijgepraat. Wanneer ik eindelijk thuis bent, geef ik mijn hondjes aandacht, drink ik een kopje thee en duik ik vroeg mijn bedje in.

Liefs,

Quirina

 

 

No Comments

Leave a Comment