Kerst 2017

Eerste kerstdag

Ik ben gek op kerst, alleen om 7 uur was ik al klaar wakker. Om half 8 opgestaan en rustig bijgekomen met een heerlijke kop koffie, hondjes uitgelaten en mijn blog geschreven over The Good Witch. Dit is is een serie op Netflix, waar ik helemaal aan verslaafd ben geraakt en wilde delen met de lezers van mijn blog. Marcel heb ik lekker laten slapen en besluit ik om hem te gaan verassen met een heerlijke kerstontbijt dat natuurlijk al bij ons op de planning staat.

Dit jaar hebben we een simpele kerstontbijtje, dit omdat mijn schoonfamilie het kerstdiner vroeg op het programma hebben staan.

Na ons heerlijke kerstontbijtje hebben we langzaam ons aangekleed om aan de dag te beginnen. Langzaam kan je zeker zeggen, want ik heb ongeveer 6 outfits aangetrokken en heb uiteindelijk maar mijn nieuwe legging met mijn recent nieuwe jasje van steps en een lange witte kooltrui besloten te dragen. Daarbij de armband van mijn vader, oorbellen die ik met kerst 2012 heb gekregen van Marcel en mijn 2 kettingen de één van mijn vader en de ander van Marcel gekregen. Lading Mak-up opgedaan en tot slot een geurtje van Calvin Klein gepakt. Mijn man was een stuk sneller klaar, die heb zijn G-Star pantalon met zijn. witten blouse en daarboven een vest aangetrokken, tot mijn grote verbazing heeft hij zelfs een stropdas om gedaan wat dan ook wel het plaatje helemaal af maakt.

In de middag, nadat we zijn aangekleed zijn we een uurtje wezen lopen met de honden. Wat alleen een beetje jammer is dat we dan geen mooi weer hebben. Witte kerst is een droomkerst, maar een zonnetje en minder grauw buiten mag zeker wel. Het enige wat hier dan fijn aan is, dat ik na de wandeling met de honden een heerlijke warme chocolademelk met chocolade heb gedronken wat dan ook wel weer bij kerst hoort.

Om half 4 zijn we naar de Wok (zo heet het restaurant eenmaal) in Valthermond gegaan, waar de gehele schoonfamilie hebben verzameld om heerlijk aan ons kerstdiner te genieten. Ook al vond ik dat het weinig keus was, ik heb heerlijk gegeten en eigenlijk voornamelijk gamba’s. Zo lekker!!!, en aangezien dat Marcel allergisch is voor schelpdieren eet ik echt te weinig. Voordeel is wel, je eet wel iets dat je niet echt vaak eet.

Nadat we heerlijk en gezellig hebben gegeten, zijn we naar huis gegaan waar onze honden hun kerstbotje hebben gehad. Gek genoeg heb ik dit jaar geen kerstfilm tijdens de kerstdagen gezien doordat ik The Witch veel te spannend vond om die over te slaan voor een dagje.

Tweede kerstdag

Om 7 uur ging de wekker, hebben weinig geslapen doordat onze Diva in de nacht ziek is geworden. Denk dat we net lag te slapen en toen begon ze met overgeven en dit is de hele nacht doorgegaan tot een uurtje of 4. Marcel is uit bed gegaan en beneden bij Diva gaan zitten, zodat ik nog een beetje slaap heb gekregen. Dus je kon je wel voorstellen toen ik de wekker hoorde om 7 uur, dat ik niet echt fit was en eigenlijk door had willen slapen. Alleen ja, sommige mensen moeten ook werken tijdens de feestdagen en daar hoor ik ook bij. Voordat ik naar mijn werk ging hebben we eerst even samen een kerststol als ontbijt gegeten met een kopje thee. Daarna moest ik echt naar mijn werk en ook dat verliep een beetje anders dan normaal.

Nadat ik thuis was gekomen van mijn werk, ben ik schijnbaar te vroeg thuis. Marcel wou me verassen met een mooi gedekte tafel, alleen dat is een beetje mislukt. Dit geeft natuurlijk helemaal niets en vind ik het idee veel belangrijker dan het eindresultaat. Vond het eigenlijk ook wel een beetje grappig en schattig tegelijk. Natuurlijk heb ik hem even geholpen, zodat we heerlijk aan ons eten konden beginnen.

Na het eten hebben we nog even tv gekeken, eerst goede tijden en daarna verder met mijn serie op Netflix de Good Witch. Alleen lagen we al snel voor pampus op de bank, na een dag werken en zo’n nacht waren we echt moe en zijn we vroeg in bed gedoken.

Vlogmas

Natuurlijk heb ik over onze kerst een vlog gemaakt, deze kan je hieronder zien.

Dit was kerst 2017 en gaan we langzaam de laatste dagen van 2017 beleven.

Liefs,

Quirina

No Comments

Leave a Comment