My BFF

Iedereen is gezegend die vrienden of vriendinnen heeft, ze maken je leven leuker en mooie herinneringen met elkaar. Met de één doe je je alleen de leuke dingen, drink je bij elkaar koffie en heb je het over koetjes en kalfjes en bij de ander deel je net ietsjes meer en is de vriendschap wat dieper. Dat heb ik ook, maar toch heb ik er 1 in het bijzonder en dat is Audry. Zei is echt my best friend forever, je kan eigenlijk meer zeggen dat ze voor mij meer een zusje is die een paar maanden jonger dan een vriendin. Waarom ik zo over haar denk, dat kan je allemaal in de blog lezen.

Hoe lang we al vriendinnen zijn

pfff, eigenlijk al heel erg lang en dat is nu meer dan 30 jaar dat we elkaar kennen. We hebben namelijk allebei in dezelfde klas gezeten, we raakte bevriend en sindsdien hebben we elkaar volwassen zien worden. Je kunt dan ook zeggen dat zeggen dat we elkaars hoogtepunten en dieptepunten hebben meegemaakt. Ook al wonen we een paar honderd kilometer van elkaar vandaan, spreken we elkaar niet wekelijks en is het jammer dat we niet bij elkaar spontaan op de koffie komen drinken. Als we bij elkaar zijn, dan voelt het eigenlijk als gisteren en als ze iets heeft, dan kan ze altijd bellen. Eigenlijk hoort zo ook een echte vriendschap te zijn, want het maakt niet uit hoe vaak je elkaar ziet, het gaat erom wat je voor elkaar doet en of iemand in je hart zit.

Hoogte en dieptepunten

Dat we veel met elkaar mee hebben gemaakt, dat kun je wel voorstellen. Zo zijn we bij elkaar op de bruiloft geweest, waren we bij elkaars vrijgezellenfeesten, heb ik haar kinderen groot zien worden en hebben we mijn vader en haar dochtertje Naomi begraven. Natuurlijk hebben we veel meer met elkaar mee gemaakt, het is alleen een beetje te veel om op te noemen. Denk wel dat met onze dingen de we samen mee hebben gemaakt, de band sterker is geworden.

Natuurlijk was Audry ook getuigen op mijn bruiloft

Vriendschap en afstand 

Iedereen kent de uitspraak wel; uit het oog, uit het hart. Vaak is dat ook wel zo, alleen wij zijn toch vrienden gebleven. Dit doe je zeker niet alleen en moet dit ook van beide kanten komen. Toch is het soms wel te merken dat er een paar honderd kilometer afstand tussen ons is, want je moet toch beide plannen als je bij elkaar op visite wil. Kun je niet zomaar even samen naar de film gaan, shoppen of heerlijk sushi eten. We hebben allebei ons gezin, werk en ons eigen leven in twee verschillende provincies. Dit vind ik echt wel is jammer. Ook al zien we wel elkaar ieder jaar, het is toch anders dan als je bij elkaar in de buurt woont.

Kind, tiener, volwassen en oud worden

We zijn inmiddels allebei 35+ en zijn we totaal verschillend van elkaar, dit vind ik juist het leuke van onze vriendschap want als iedereen hetzelfde is dan is het leven toch ook wel erg saai. Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar ik kan wel zeggen dat ik hoop dat we nog onze vriendschap 50 jaar mag duren. Kunnen we ook samen even de jubileums vieren van de 50 en 75 jaar vriendschap (doen ze ook met bruiloften, kan je het ook met vriendschap doen), al weet ik niet hoe dat eruit ziet als ik boven de 80 jaar ben en of we in goede gezondheid zo oud mogen worden.

Wat ik wel weet, is dat ze voor altijd in mijn hart zit. Ook al zullen we misschien een keertje oneens met elkaar zijn, vinden we soms niet altijd leuk wat de ander doet of verliezen we misschien wel het oog. Je weet niet hoe het leven zal verlopen, maar ik koester zeker de mooie herinneringen die we samen hebben en hoop ik nog een paar hele mooie herinneringen met haar te maken.

Liefs,

Quirina

De trouwfoto zijn gemaakt door: Huizinga Fotografie

1 Comment

Leave a Comment