Mijn favoriete kerstfilms

Nog even en dan is het kerst, een tijd van genieten en echt het liefste wat ik met kerstavonden doe is gewoon een heerlijke kerstfilm kijken die ik eigenlijk wel inmiddels meerdere malen gezien heb. Ze blijven leuk en het verveeld mij nooit!!! Dit zijn dan ook mijn favoriete kerstfilms:

Miracle On 34th Street

Geweldige klassieker, het blijft een mooi ontroerend verhaal en de romantiek zit er zeker in.

In New York wordt Kerstmis altijd uitbundig gevierd. Doris Walker, die het niet zo op de kerstdagen heeft begrepen, krijgt de opdracht dit evenement voor het grote warenhuis Macy’s in goede banen te leiden. Wanneer één van de kerstmannen dronken op het werk opdaagt, wordt de oude Kris Kringle opgetrommeld als vervanger. De man probeert de mensen opnieuw de kerstsfeer bij te brengen en beweert zelfs de echte kerstman te zijn. Wanneer Kringle na een psychologisch onderzoek gek wordt verklaard, belandt hij in de gevangenis. Fred Gaily, een vriend van Doris, moet nu voor de rechtbank bewijzen dat Kringle wel degelijk de echte kerstman is.

Christmas With The Kranks

Een film vol met humor en lig ik eigenlijk altijd dubbel van lachen

Luther Krank (Allen) is een man die besluit om Kerstmis en alles wat erbij hoort over te slaan. In plaats hiervan gaat hij op vakantie met zijn vrouw Nora (Curtis). Maar wanneer zijn dochter op het laatste moment besluit om met de feestdagen naar huis te komen wordt hij gedwongen om weer aan alle kerstverplichtingen te voldoen.

The Holiday 

Een heerlijke romantische film met humor, voor mij een superfilm die nooit verveeld, met 2 geweldige actrices Cameron Diaz en Kate Winslet

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

Bridget Jones’s diary

Dit is echt één van mijn favoriete films, een film waarin ik mezelf wel in herken, vol humor en romantiek echt voor mij de beste kerstfilm die er is.

Het verhaal van de tweeëndertigjarige Bridget Jones is zo herkenbaar! Ze drinkt en rookt te veel, heeft nog niet veel bereikt in haar leven en haar liefdesleven is een groot drama. De onhandige Bridget besluit het nieuwe jaar beter te beginnen. Ze probeert meer grip op haar leven te krijgen. Ze wil drastisch afvallen en op zoek gaan naar een verstandige man. Haar belevenissen op zoek naar de ware liefde schrijft ze in een dagboek.

 

No Comments

Leave a Comment