Gepaneerde oesterzwammen

Een heerlijk warm hapje, die je in 10 minuten op tafel tovert.

Wat heb je nodig

Voor 2 personen

  • 200 gram oesterzwammen
  • 10 eieren
  • Paneermeel
  • Zonnebloemolie
  • Kruiden: knoflookpoeder, peper en zout

Bereidingswijze 

  • Doe de olie in de pan of frituurpan en verwarm deze
  • Van de 10 eieren heb je alleen de eierdooiers nodig en zal je deze moeten scheiden
  • Wanneer je dit heb gedaan voeg naar smaak de kruiden bij het eigeel toe
  • Roer dit voorzichtig door
  • Doe in een aparte kom de paneermeel
  • Pak dan de oesterzwammen en doop die eerst helemaal in de eigeel en daarna in de paneermeel rond, leg dan oesterzwam even op een apart bord en ga ze zo allemaal bij langs
  • Kijk dan of de olie goed heet is, en dan kan je deze bakken in de olie
  • Bak de oesterzwammen ongeveer 5 minuten

Een heerlijk hapje bij de tv of je kunt het ook als een voorgerecht serveren of als bijgerecht bij een hoofdgerecht serveren.

Liefs,

Quirina

No Comments

Leave a Comment