Gebakken spruitjes met een Italiaans tintje

Spruitjes op zich vind ik niet erg lekker, alleen deze vind ik het echt zo lekker.

Wat heb je nodig

Voor 2 tot 4 personen

  • 1 zakje spruitjes
  • 1/2 bakje Champions
  • 1 zakje mozerella
  • 250 gram spekjes
  • Kruiden: knoflookpoeder, peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden

Bereidingswijze 

  • Snij aan de onderkant het kontje weg en hal de buitenste schil van de spruit weg.
  • maak in iedere spruit een kruis aan de onderkant
  • kook de spruitjes 10 minuten in kokend water en giet deze daarna af

nadat je de spruitjes heb gekookt en afgegoten dan kun je deze even opzij leggen en pak dan een wok

  • Doe de spekreepjes in de pan en gooi daar eventueel paprikapoeder er aan toe en bak deze lekker gaar
  • snij de champignons in plakjes
  • Voeg de spruiten toe bij de spekjes en bak die 5 minuten mee
  • Voeg dan de champignon toe bij de spruitjes en spekjes
  • Doe de knoflookpoeder, peper en Italiaanse kruiden toe
  • Roerbak dit dan nog 5 minuutjes door
  • Snij dan de bolletje mozzerella in kleine stukjes en voeg dit dan bij de spruitjes toe
  • Roerbak de mozzerela nog eventjes door tot het gesmolten is.

Dit gerecht combineer ik altijd met aardappelpuree, dit vind ik persoonlijk het lekkerst. Natuurlijk kan dit ook met gekookte aardappels of rijst.

Liefs Quirina


 

 

1 Comment

Leave a Comment