Fotoboek van Fotofabriek.nl

Vorige week kreeg ik een mailtje in mijn mailbox van de Fotofabriek of ik een review wilde schrijven van hun fotoboek. Eigenlijk was ik stom verbaasd, heb ik een uur naar het beeldscherm gekeken en wist ik eigenlijk niet wat me overkwam. Het eerste bedrijf dat met mij wilde samenwerken, met mij contact opneemt, dat ik natuurlijk dit aanbod van hun niet kan afslaan en deze review voor hun fotoboek maakt.

Over fotofabriek.nl

Eigenlijk had ik nog nooit gehoord van fotofabriek, alleen dat veranderd wel snel als je op Google gaat zoeken. Zijn ze bij Radar als beste fotoboekenleverancier van 2017 geworden met een 8.2, met een bijkomend voordeel dat ze de goedkoopste zijn. want je kunt al een fotoboek bestellen vanaf €8.99. Mijn verwachtingen zullen dan ook wel hoog liggen en ben ik benieuwd hoe ik erover zal denken als ik mijn fotoboek binnen krijgt. Alleen zal ik daar dan wel eerst eventjes wat foto’s voor moeten uitzoeken, dat wordt wel even een hele klus aangezien ik in 2017 zo’n beetje 2000 foto’s heb gemaakt.

De software van hun 

Nadat ik de software heb gedownload van hun website om mijn fotoboek te samenstellen, moet ik eerlijk zeggen dat het eigenlijk vrij eenvoudig is om dit te maken. Zo kan je zonder enige ervaring kiezen uit diverse sjablonen, die je ook gelukkig kan verplaatsen, achtergrondkleur aanpassen en teksten toevoegen als je dat zou willen. Mocht je willen slapen of een ander keer verder gaan dan kun je zonder problemen je project opslaan en de volgende keer met een kopje koffie weer lekker verder met je foto’s toevoegen, verplaatsen of wat je ook bedenkt om je eigen fotoboek te maken.

Als je tijd wil besparen dan zou ik wel even de foto’s van te voren uitzoeken in een apart mapje doen, dit heb ik namelijk niet gedaan. Dit komt natuurlijk ook dat ik alles voor jullie wilde uitproberen, zodat ik een wel iets kan zeggen wat mijn ervaring ermee is. Want ik kan me ook voorstellen dat er mensen die dit artikel misschien lezen, die alles wat lastiger vind om iets digitaal te doen.

Wanneer je klaar ben, zie je aan de rechter bovenkant bestel product met het internetlogo in combinatie met uploadicoon en wijzig heel makkelijk alles vanzelf. Als alles is geüpload dan maak hij online een inkijkexemplaar wat ongeveer 45 minuten duurt, gelukkig krijg je een mailtje binnen met de directe link en dan kun je die bekijken. Ben nu al onder de indruk hoe het fotoboek uit komt te zien en je kan zelfs met of zonder barcode je fotoboek laten maken. Geven je netjes aan dat het uiteindelijke product kan afwijken van de preview die ze je geven. Je kunt je dan ook voorstellen dat ik haast niet kan wachten tot ik het fotoboek zelf in handen heb en ben ik benieuwd hoe lang de levertijd duurt.

Levertijd

Vrijdag had ik de opdracht van mijn boek verzonden en afgelopen woensdag lag hij bij mij in de brievenbus, met een weekend en een black friday ertussen vind ik dit echt erg netjes. Tussentijds nog een leuk filmpje naar me toegestuurd gekregen hoe de productie van mij boek te zien was. Dit vind ik echt geweldig, alleen je wordt dan nog nieuwsgieriger naar het eindresultaat!!!

Mijn fotoboek

Natuurlijk heb ik hier een unboxing video van gemaakt, die je hieronder kan zien om zo jullie te laten zien hoe mijn reactie van het fotoboek is en hoe hij er natuurlijk uitziet.

Zoals je al kan zien ben ik erg blij met mijn nieuwe fotoboek, heeft het zeker aan mijn hoge verwachtingen gedaan. Ook mijn man Marcel vond dit een heel mooi fotoboek, dus kun we zeker jullie dit aanbevelen als jullie wanneer je een mooi fotoboek wil hebben voor een zeer betaalbare prijs.

Liefs Quirina

 

Internetadres gegevens vinden van Fotofabriek.nl
Webadres: https://www.fotofabriek.nl en mocht je naar meteen zelf een fotoboek willen maken kun je deze link aanklikken

2 Comments

 • Mascha 4 december 2017 at 19:19

  Ik heb ook wel eens met hen samen gewerkt, maar vind het een beetje jammer dat ze geen moeite hadden gedaan om mijn naam over te typen. En na kort overleg stond het alsnog fout. (Kleine moeite toch, even chekxen of je een naam met of zonder R schrijft?)
  Ik vond alles heel onsympatiek gaan. Nu ik een niuw blog heb kwamen ze weer met een voorstel. Maar het paste niet bij mijn blog. Toen ze gingen smeken heb ik het contact verbroken. Brrr. Rare organisatie vind ik t.

  Reply
  • Quirina 4 december 2017 at 19:25

   Snap ik, vind het echt jammer dat je nare ervaringen heb gehad met hun, heb gelukkig wel goede ervaring mee gehad en wat ik zo gelezen heb op Facebook waren de meeste samenwerkingen erg goed.

   Reply

Leave a Comment