Diva

Eigenlijk hebben we gekozen voor een tweede hond, omdat we toch merkte dat Matsi een maatje miste. Dus gingen we beetje op zoek en op een avond bij mijn schoonouders vond mijn schoonmoeder Diva op Marktplaats. Marcel had zijn twijfels erover en ik was echt geraakt door de advertentie, dus dit koste wel eventjes moeite voor mij om Marcel te overhalen om naar haar te gaan kijken. Gelukkig hielp mijn schoonmoeder wel een beetje mee, want ik denk niet dat het me helemaal alleen was gelukt. Dus we maakte een afspraak met deze meneer en zijn we gaan kijken naar onze Diva.

Onze eerste ontmoeting

Toen we voor haar voor het eerst zagen, was dat echt hartverscheurend. Ze kwam eigenlijk bij een broodfokker vandaan, had een slecht leven gehad en deze meneer had haar een paar dagen maar kwam eigenlijk niet verder met haar. Ik kan eigenlijk beter zeggen, ze was gewoon bang voor mannen, at niet en een vrolijke hond was het ook niet. Ik vroeg wat voer en probeerde haar te laten eten uit mijn hand, gelukkig deed ze dat en kwam ze naast me zitten. Nog steeds was Marcel niet meteen omgekocht om haar te kiezen, tot dat hij mij zag en volgens hem vier puppy ogen (ik en Diva) hem aankeken zo van please!!! Ik vond het gewoon sneu, haar leven die ze gehad heeft en de situatie waarin ze zich bevond.

De eerste dagen

De eerste dag dat we haar hadden was niet geweldig, het was oudejaarsavond, beestje zat vol stress van alles en het vuurwerk en toen we thuis waren zag ze Matsi voor het eerst. Natuurlijk was Matsi gelijk blij met haar, alleen andersom was dat absoluut niet zo omdat ze alleen met rust gelaten wilde worden. Gelukkig was de volgende dag een stuk beter tussen Matsi en Diva, alleen waren we toen erachter wat ze allemaal moest leren. Want ze was toen 5 jaar en moest eigenlijk nog alles leren, van zindelijkheid tot spelen en botje kluiven. Ook hebben we haar een nieuwe naam gegeven, zo van oke je hebt nu een nieuwe start en een nieuwe hondenleven. Gelukkig was ze heel leergierig, leerde ze snel en heeft Matsi echt haar geleerd om hond te wezen en botje kluiven omdat wij dit niet even voor kunnen doen natuurlijk. Dus je kan wel zeggen dat Matsi een grote hulp is geweest in de eerste weken met Diva.

Het leven nu

Inmiddels is Diva een seniore hond van bijna 10 jaar, begin inmiddels ook steeds slechter te zien (ze is aan 1 oog al blind) en is het af en toe echt een oude snaaiende tante die niet alles meer kan hebben. Want haar gezondheid speelt echt een rol hierin, ze heeft artrose, is ook nu aan het dementeren en krijgt ze last van verlatingsangst. Dit is natuurlijk niet niks, alleen zien we wel nog steeds een super gelukkig hondje en laat ze echt merken dat ze ons heel dankbaar is voor het leven dat we haar geven.

Instagram

Natuurlijk zet ik Diva ook wel is op Instagram

Video

Hier zie je een video van mijn YouTube kanaal

2 Comments

Leave a Comment