2018

Nog een paar uurtjes en dan begint 2018, een nieuw jaar met hoogte en dieptepunten die we mogen meemaken, ja want een heel jaar alleen happiness zal niemand lukken. Dat is maar goed ook. Want je weet pas wat geluk is, als je zware tijden kent en je weet pas blijdschap is als je verdriet kent.

Goed, ik dwaal af. 2018 staat voor de deur en aan goede voornemens doe ik niet. Wat ik wel doe, is naar dingen werken die ik wil bereiken en dit zijn de punten die ik hoop in 2018 te bereiken.

Bloggen

Sinds september ben ik begonnen met bloggen, heb ik al een aantal blogs geschreven alleen als je net bent begonnen ben je nog niet echt bekend. Misschien wel een paar trouwe lezers en dat is zeker wat ik in 2018 aan wil werken. Want ook al vind je bloggen leuk, je vind het ook leuk als je blogs worden gelezen en dat heb ik ook.

Fotografie

Ja ook op fotografie wil ik me zeker verbeteren, zo merk ik dat fotografie voor een blog toch totaal iets anders is dan een dierenfoto die ik heel graag mag maken. Kortom ik heb genoeg te leren en hoop ik weer vooruitgang te boeken in 2018 op dieren en andere gebieden van fotografie, zoals macro, natuurfotografie.

Hondenschool

Na tweeënhalf jaar bij DTC rondgelopen te hebben, zal ik vanaf 1 januarie niet meer actief zijn op de hondenschool. Dit omdat mijn knie niet goed genoeg is om les te geven en is de hondenschool vanaf 1 januari een nieuwe eigenaar. Dit heeft mij ook laten besluiten om met het bloggen over honden op Doglife Max te stoppen en deze tijd besteed ik dan weer nieuwe uitdagingen die ik wil aangaan in 2018. Ja ik zal het zeker missen, alleen komen er weer andere mooie dingen voor terug. Binnenkort zal ik zeker hier een blog over schrijven, die je in januari kan lezen.

Tijdens het assisteren van een puppytest bij DTC

Boek schrijven

Ook zal ik een boek schrijven, dit heeft met mijn vader te maken. Hij heeft in het verleden veel in de krant gestaan, deze krantenartikelen heeft hij allemaal bewaard en dit ga ik dan weer verwerken in een boek. Dus ja, ik begin dit jaar met dit boek, maar de teksten heb ik dan niet zelf geschreven. Dit doe ik voor mijn pa, dit heeft hij zeker gewild en ben er nu pas aan toe om hier een keertje aan te beginnen. Vind het zeker spannend, om hier aan te beginnen en hoop ik dat ik het boek in 2019 af zal hebben.

Niet alleen ik ga een boek over mijn vader schrijven, want ik ben al iets meer dan een jaar met een andere schrijver Mark Voortman bezig. Hij schrijft weer een boek over mij, dit zal gaan over mij en mijn jeugd. Zelf zou ik het nooit echt goed dit in een verhaal kunnen schrijven, omdat het mij is overkomen waar ik niets aan kan doen. Mijn verhaal die ik kwijt wil, waarmee ik hoop ook andere mensen te helpen om uiteindelijk voor zichzelf een goed leven te kiezen. Ben natuurlijk heel benieuwd hoe het boek zal worden en hoop ik dat het dit jaar ook uit zal komen.

Website van de fotogroep

In 2018 zal ik de website echt van de fotogroep beheren, Ik weet dat dit natuurlijk ook tijd kost, maar heb er zeker zin in en hoop ik ook dat de site goed zal gaan lopen. Voor mij toch een nieuwe uitdaging, want het is niet een website voor mezelf maar van een hele groep. Ik hoop dat de meeste van de leden het mooi gaan vinden, want je kan natuurlijk niet naar iedereen zijn smaak maken dus dat wordt een uitdaging op zich.

Vloggen

Ook in 2018 zal ik gaan vloggen op mijn YouTube kanaal. Mijn bedoeling is dat ik een jaar lang een wekelijkse vlog zal uitbrengen en iedere week weer iets anders zal laten zien. Hoe het precies uit komt te zien, zal pas blijken in 2018, want een vlog is toch best soms wel lastig om te maken als niet iedereen in je omgeving op de vlog wil staan. Wat ik overigens goed begrijpt, ze hebben er ook niet voor gekozen.

Friends & Family en gezin

In 2017 heb ik zeker te weinig tijd gehad voor mijn vrienden en familie. Dit mis ik toch wel heel erg en ben ik in 2018 zeker van plan om meer tijd aan mijn familie en vrienden te besteden. Maar wil ik ook meer dingen gaan ondernemen met mijn man en honden, het enige wat hier toch wel is een spelbreker is dat we het niet altijd genoeg geld voor hebben. Want ook al werken we allebei, we hebben niet zo breed waardoor we ook wel is keuzes moeten maken. Niet dat het heel erg is, maar leuk is het niet altijd.

Dit zijn de voornemens die ik voor 2018 heb staan, het zal zeker een jaar worden waar een lach maar ook wel is een traan wordt gelaten. Één ding is zeker, ik heb er heel veel zin in om aan 2018 te beginnen.

 

1 Comment

  • Oudejaarsavond 2017 – Quirina Kamoen 19 januari 2018 at 09:01

    […] dagje heb gehad, want ik heb natuurlijk ook nog even blog geschreven over mijn voornemens voor 2018, daarnaast de hele middag zo’n beetje de hele middag in de keuken gestaan om de hapjes te […]

    Reply

Leave a Comment