2017 is het jaar dat ik mevrouw Santing-Kamoen ben geworden

De kerstdagen komen in zicht en langzaam gaan we 2017 sluiten. Hoe ik het jaar 2017 zie, is het beginnen met afsluiten van bepaalde hoofdstukken in mijn leven, om zo samen met mijn man te beginnen aan nieuwe dingen die we mogen beleven. Heb ik zin in 2018, maar zal ik eerst even terugblikken op 2017. Want dit is het jaar dat;

Mijn trouwdag

Dat 24 mei 2017 de belangrijkste dag van mijn leven is, de dag dat ik mevrouw Santing-Kamoen werd en voortaan als een getrouwde vrouw door het leven gaat, staat natuurlijk bovenaan. Ook al ging niet alles goed op mijn trouwdag zoals wij het voor ogen hadden, ik had het zeker niet willen missen. Want voor mij is het belangrijkste dat ik met de man ging trouwen waar ik van hou, in voor en tegenspoed. Ik denk dat ik hier weinig aan hoeft toe te voegen, zullen in 2018 zeker wat blogs over mijn huwelijk verschijnen.

Nu ik een paar maanden getrouwd ben, begin ik toch zeker te wennen aan mijn nieuwe achternaam. Want toen ik echt net een paar weken getrouwd was en een afspraak bij de huisarts had werd ik ineens opgeroepen met Mevrouw Santing reageerde ik helemaal niet. Had gewoon verwacht dat hij me nog steeds mevrouw Kamoen noemde en dacht; oh je bedoelde mij dus. Gelukkig gaat het nu beter, alleen moet ik nog steeds wel even alert wezen dat als ze me Mevrouw Santing noemen ook reageert.

Baarmoeder verwijderd

Heb je net mijn hoogtepunt gelezen, lees je gelijk dit er achter aan. Voor mij is dit toch ook een belangrijk punt in mijn leven geweest, het is namelijk een beslissing die de rest van je leven toch beslist. Zelf hebben wij geen kinderen, dit betekende voor mij en mijn man dat we ook dit nooit zullen krijgen. Natuurlijk zijn er ook andere opties, maar daar kiezen wij niet voor. Wij kiezen echt bewust voor elkaar, geen kinderen en hopelijk gezond en oud worden tot de dood ons scheidt.

Toch heeft dit wel een beetje een rol gespeeld in 2017, zie ik het nog steeds als een rouwverwerking waar ik nu op dit moment begint uit te komen. Ik denk dat ook door het beginnen met bloggen, werken met kinderen en langzaam aan onze dromen beginnen te werken dat het ook een plek heeft gekregen. Ik zie steeds meer, de voordelen dat wij geen kinderen hebben. Klinkt misschien heel egoïstisch, maar geloof me! daar is wel even een hele lang weg vooraf gegaan. Dit kun je lezen in mijn blog; van kinderwens naar kinderloos

Peetmoeder geworden

Dit jaar is ons neefje Nathan gedoopt, waar ik dan peetmoeder van ben geworden. Hier ben ik natuurlijk super trots op, zal ik er voor hem zijn als hij mij nodig heeft. Dit geldt trouwens ook voor zijn grote broer Daniël en de rest van mijn familie. Voor mij eigenlijk vrij normaal of het nu mijn peetkind is of niet. Het is natuurlijk wel vanzelf sprekend dat ik ook dingen in de toekomst met hem gaat doen, alleen moet hij wel even wat groter worden.

Fotografie

Als ik kijk naar mijn foto’s van 2016 en daarvoor, dan zie ik echt dat ik vooruit bent gegaan op het gebied van fotografie. Ik ben zeker nog niet waar ik wil zijn, maar ben wel echt tevreden met de vooruitgang die ik gemaakt heb. Ben ik blij dat ik bij een fotoclub bent gegaan, erg naar mijn zin heb en heb ik gewoon zin in 2018 om weer flink op los te fotograferen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat ik in 2018 ook mijn foto’s laat zien op mijn webpagina.

Dat ik het naar mijn zin heb bij de fotogroep is wel duidelijk, want ik ben onlangs begonnen met de opbouw van de website en zal ik deze ook gaan onderhouden. Dit doe ik op vrijwilliger basis en hoop ik dat alle leden van de fotogroep het een leuke pagina gaan vinden, waar we allemaal onze passie voor fotografie laat zien.

Bloggen

Het is ook het jaar dat ik ben gaan bloggen, in september heb ik deze webpagina helemaal omgegooid naar een blogpagina. Waar ik zeker mijn passie voor fotografie laat zien  zien, maar ook blogs gaat schrijven over mij persoonlijk en de dingen die mij gelukkig maken, hoe ik in het leven staat en nog veel meer. Hoe dat precies gaat worden, dat zal pas echt in 2018 vorm gaan krijgen. Dit is dan ook de rede dat ik een persoonlijke lifestyle blog als onderwerp hebt genomen, dit ligt mij het beste en heb ik weer een nieuwe hobby voor de komende jaren.

wat ook erg leuk is aan bloggen, dat ik ook foto’s maakt voor een blog artikel. Natuurlijk gebruik ik ook wel is een oudere foto van mij, die ik dan weer vind passen bij mijn blogartikel. Ik merk wel dat het heel anders is om foto’s te maken voor een blog, dan gewoon voor je hobby. Zo ontwikkel ik mijn fotografievaardigheden weer gratis bij, maar ik vind dat ik hier nog heel veel ervaring mee moet opdoen.

2017/2018

2017 was voor mij echt een jaar afsluiten van bepaalde hoofdstukken in mijn leven en beginnen aan nieuwe dingen. Een jaar dat ik zeker niet wil vergeten, maar blij bent dat ik bepaalde beslissingen hebt gemaakt. Een jaar dat ik naar 2018 uitkijkt, om zo bijna alles af te sluiten en nieuwe dingen gaat beleven die ik mag delen met mijn man, familie en vrienden en lezers van mijn blog.

Liefs,

Quirina

De trouwfoto’s zijn gemaakt door: Huizinga Fotografie

1 Comment

  • My days #2: De week voor kerst – Quirina Kamoen 9 januari 2018 at 14:49

    […] Niet geheel onverwachts, maar ik heb een vrijde dag. Dit geeft mij weer extra tijd om de voorbereidingen voor kerst te doen, boodschappen halen en het huishouden te doen. Heb ik een blog geschreven; 2017 is het jaar dat ik mevrouw Santing-Kamoen ben geworden. […]

    Reply

Leave a Comment